ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/18788Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/18788Metadane zasobu
Tytuł |
Zuckerfabrikation, Stärkefabrikation, Brennerei und Brauerei |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Felix Benjamin Ahrens
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Książka dotyczy produkcji cukru i skrobi. Przedstawia maszyny i urządzenia wykorzystywane w cukrownictwie, gorzelnictwie i browarnictwie. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "produkcja cukru"@pl, "cukrownia"@pl, "Produkcja skrobi"@pl, "Browar"@pl, "gorzelnie rolnicze"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Leipzig
Wydawca: Verlag von Otto Spamer Czas wydania: 1897 Liczba stron: 140 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: XIX w. - 1. poł. XX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 09-08-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Podobne zasoby
Brennerei
Adolf Cluß, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Der Stärkezucker : chemisch und technologisch behandelt
Hermann Wichelhaus, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Chemische Abhandlungen
Felix Benjamin Ahrens, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk chemicznych (2011)
Die neuesten Fortschritte im Maschinenwesen bei der Branntwein-Fabrikation : ein Rathgeber bei der Anlage, dem Umbau und der inneren Einrichtung von Branntweinbrennereien
Walther Schmidt, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Zuckerfabrikation : mit besonderer Berücksichtigung des Betriebes
Hermann Claassen, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Runkeln-Zuckerbereitung nach dem neuesten Macerationsverfahren
C. J. A. Mathieu de Dombasle, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)