ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

Typ zasobu: książka

Zuckerfabrikation, Stärkefabrikation, Brennerei und Brauerei

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Zuckerfabrikation, Stärkefabrikation, Brennerei und Brauerei
Osoby Autorzy: Felix Benjamin Ahrens
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis Książka dotyczy produkcji cukru i skrobi. Przedstawia maszyny i urządzenia wykorzystywane w cukrownictwie, gorzelnictwie i browarnictwie. (Polski)
Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945
Słowa kluczowe "produkcja cukru"@pl, "cukrownia"@pl, "Produkcja skrobi"@pl, "Browar"@pl, "gorzelnie rolnicze"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: książka
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce wydania: Leipzig
Wydawca: Verlag von Otto Spamer
Czas wydania: 1897
Liczba stron: 140
Język zasobu: Niemiecki
Zasięg czasowy zasobu: XIX w. - 1. poł. XX w.
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Teresa Lorkowska
Data udostępnienia: 09-08-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Cytowanie

Skopiowano

Felix Benjamin Ahrens. Zuckerfabrikation, Stärkefabrikation, Brennerei und Brauerei. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, https://azon.e-science.pl/zasoby/zuckerfabrikation-starkefabrikation-brennerei-und-brauerei,18788/. Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: 22.04.2025.

Podobne zasoby

Brennerei

Adolf Cluß, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Der Stärkezucker : chemisch und technologisch behandelt

Hermann Wichelhaus, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Chemische Abhandlungen

Felix Benjamin Ahrens, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk chemicznych (2011)

Die Zuckerfabrikation : mit besonderer Berücksichtigung des Betriebes

Hermann Claassen, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Die Runkeln-Zuckerbereitung nach dem neuesten Macerationsverfahren

C. J. A. Mathieu de Dombasle, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Zobacz więcej

Informacja o ciasteczkach

Do prawidłowego działania strony oraz analizy statystycznej wykorzystujemy pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące cookies znajdują się w paragrafie 6 naszej Polityki prywatności. Ustawienia można w każdej chwili zmienić klikając w link "Ustawienia cookies" dostępny w stopce strony.