REPORT A PROBLEM
LINKS
Resource link (short)
http://azon.e-science.pl/zasoby/18788Resource link (repository)
https://id.e-science.pl/records/18788Resource metadata
Title |
Zuckerfabrikation, Stärkefabrikation, Brennerei und Brauerei |
---|---|
Persons |
Authors:
Felix Benjamin Ahrens
Partner: Wrocław University of Environmental and Life Sciences |
Description |
Książka dotyczy produkcji cukru i skrobi. Przedstawia maszyny i urządzenia wykorzystywane w cukrownictwie, gorzelnictwie i browarnictwie. (Polish) Comments: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Keywords | "produkcja cukru"@pl, "cukrownia"@pl, "Produkcja skrobi"@pl, "Browar"@pl, "gorzelnie rolnicze"@pl |
Classification |
Resource type:
book Scientific discipline: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Destination group: general public Harmful content: No |
Characteristics |
Place of publication: Leipzig
Publisher: Verlag von Otto Spamer Time of publication: 1897 Number of pages: 140 Resource language: German Resource temporal coverage: XIX w. - 1. poł. XX w. |
External links | |
License | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Technical information |
Submitter: Teresa Lorkowska Availability date: 09-08-2018 |
Collections | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Similar resources
Brennerei
Adolf Cluß, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Der Stärkezucker : chemisch und technologisch behandelt
Hermann Wichelhaus, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Chemische Abhandlungen
Felix Benjamin Ahrens, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk chemicznych (2011)
Die neuesten Fortschritte im Maschinenwesen bei der Branntwein-Fabrikation : ein Rathgeber bei der Anlage, dem Umbau und der inneren Einrichtung von Branntweinbrennereien
Walther Schmidt, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Zuckerfabrikation : mit besonderer Berücksichtigung des Betriebes
Hermann Claassen, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Runkeln-Zuckerbereitung nach dem neuesten Macerationsverfahren
C. J. A. Mathieu de Dombasle, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)