ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/8971Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/8971Metadane zasobu
Tytuł |
Runkeln-Zuckerbereitung nach dem neuesten Macerationsverfahren |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Christophe-Joseph-Alexandre Mathieu de Dombasle
Współtwórcy: Ernst Berg (Tłumacz) Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
W książce opisano pozyskiwanie cukru z buraków metodą maceracji. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Cukier buraczany"@pl, "cukrownictwo"@pl, "burak cukrowy"@pl, "produkcja cukru"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / agronomia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Stuttgart
Wydawca: Beck & Fränkel Czas wydania: 1841 Liczba stron: 46 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: XIX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Magdalena Ciszewska Data udostępnienia: 21-03-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Christophe-Joseph-Alexandre Mathieu de Dombasle. Runkeln-Zuckerbereitung nach dem neuesten Macerationsverfahren. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Szkodniki i choroby buraków cukrowych
Franciszek Gawroński, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych (2011)
Podręcznik praktyczny uprawy buraków cukrowych
Franciszek Gawroński, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / agronomia (2011)
Anleitung zur Untersuchung der für die Zuckerindustrie : in Betracht kommenden Rohmaterialien, Produkte, Nebenprodukte und Hifssubstanzen
Robert Frühling, Julius Schulz, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Zuckerfabrikation : mit besonderer Berücksichtigung des Betriebes
Hermann Claassen, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Zuckerfabrikation, Stärkefabrikation, Brennerei und Brauerei
Felix Benjamin Ahrens, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Mittheilungen aus dem landwirtschaftl.-physiologischen Laboratorium und landwirtschaftlich-botanischen Garten des landwirtschaftl. Institutes der Universität Königsberg. Heft 1
Gustav Marek, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych (2011)