REPORT A PROBLEM
LINKS
Resource link (short)
http://azon.e-science.pl/zasoby/28098Resource link (repository)
https://id.e-science.pl/records/28098Resource metadata
Title |
Anleitung zur Untersuchung der für die Zuckerindustrie : in Betracht kommenden Rohmaterialien, Produkte, Nebenprodukte und Hifssubstanzen |
---|---|
Persons |
Authors:
Robert Frühling, Julius Schulz
Partner: Wrocław University of Environmental and Life Sciences |
Description |
Książka dotyczy badania surowców, gotowych produktów, produktów ubocznych i innych substancji wykorzystywanych w przemyśle cukrowniczym. Może być przydatna dla laboratoriów fabryk cukru, dla chemików, producentów, rolników i urzędników podatkowych, a także dla uczniów szkół rolniczych. (Polish) Comments: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Keywords | "cukier"@pl, "Kontrola jakości"@pl, "cukrownictwo"@pl, "wiek XIX/XX"@pl, "przemysł cukrowniczy"@pl |
Classification |
Resource type:
book Scientific discipline: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Destination group: general public Harmful content: No |
Characteristics |
Place of publication: Braunschweig
Publisher: Druck und Verlag von Friedrich Vieweg und Sohn Time of publication: 1885 Number of pages: 386 Resource language: German Resource temporal coverage: 2. poł. XIX w. |
External links | |
License | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Technical information |
Submitter: Teresa Lorkowska Availability date: 26-08-2019 |
Collections | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Citation
Robert Frühling, Julius Schulz. Anleitung zur Untersuchung der für die Zuckerindustrie : in Betracht kommenden Rohmaterialien, Produkte, Nebenprodukte und Hifssubstanzen. [book] Available in Atlas of Open Science Resources, . License: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Date of access: DD.MM.RRRR.
Similar resources
Die Zuckerfabrikation : mit besonderer Berücksichtigung des Betriebes
Hermann Claassen, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Anleitung zur Untersuchung der für die Zuckerindustrie : in Betracht kommenden Rohmaterialien, Produkte, Nebenprodukte und Hifssubstanzen
Robert Frühling, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Ludzie Wrocławia - rozmowa z dietetyczką profesor - Moniką Bronkowską
Yana Bzot, audio, Wrocław University of Science and Technology, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu (2018)
Kurzer Ueberblick über die Zuckerindustrie Deutschlands
Hermann Claassen, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Kryształy cukru spożywczego
Adrian Kulik, Paweł Jarzembowski, photo, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych / nauki chemiczne (2018)
Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu nr 588. Rolnictwo CII
journal, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych (2011)