REPORT A PROBLEMicon

Fields marked with an asterisk are required
*
*
*
*
captcha
I hereby confirm that I have read and accept regulations and privacy policies *

LINKS

Resource link (portal)

Resource link (repository)

https://id.e-science.pl/records/28098

Resource type: book

Anleitung zur Untersuchung der für die Zuckerindustrie : in Betracht kommenden Rohmaterialien, Produkte, Nebenprodukte und Hifssubstanzen

View

Resource metadata

Title Anleitung zur Untersuchung der für die Zuckerindustrie : in Betracht kommenden Rohmaterialien, Produkte, Nebenprodukte und Hifssubstanzen
Persons Authors: Robert Frühling, Julius Schulz
Partner: Wrocław University of Environmental and Life Sciences
Description Książka dotyczy badania surowców, gotowych produktów, produktów ubocznych i innych substancji wykorzystywanych w przemyśle cukrowniczym. Może być przydatna dla laboratoriów fabryk cukru, dla chemików, producentów, rolników i urzędników podatkowych, a także dla uczniów szkół rolniczych. (Polish)
Comments: 2. Książki wydane w latach 1800-1945
Keywords "cukier"@pl, "Kontrola jakości"@pl, "cukrownictwo"@pl, "wiek XIX/XX"@pl, "przemysł cukrowniczy"@pl
Classification Resource type: book
Scientific discipline: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Destination group: general public
Harmful content: No
Characteristics Place of publication: Braunschweig
Publisher: Druck und Verlag von Friedrich Vieweg und Sohn
Time of publication: 1885
Number of pages: 386
Resource language: German
Resource temporal coverage: 2. poł. XIX w.
External links
License domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Technical information Submitter: Teresa Lorkowska
Availability date: 26-08-2019
Collections Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Citation

Copied

Robert Frühling, Julius Schulz. Anleitung zur Untersuchung der für die Zuckerindustrie : in Betracht kommenden Rohmaterialien, Produkte, Nebenprodukte und Hifssubstanzen. [book] Available in Atlas of Open Science Resources, . License: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Date of access: DD.MM.RRRR.

Similar resources

Die Zuckerfabrikation : mit besonderer Berücksichtigung des Betriebes

Hermann Claassen, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Ludzie Wrocławia - rozmowa z dietetyczką profesor - Moniką Bronkowską

Yana Bzot, audio, Wrocław University of Science and Technology, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu (2018)

Kurzer Ueberblick über die Zuckerindustrie Deutschlands

Hermann Claassen, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Kryształy cukru spożywczego

Adrian Kulik, Paweł Jarzembowski, photo, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych / nauki chemiczne (2018)

See more