ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/17951Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/17951Metadane zasobu
Tytuł |
Die Runkelrüben-Spiritus-Fabrikation nach eigenen praktischen Erfahrungen und mit besonderer Rücksicht auf ihre Erträge und auf Steuer-Ersparniss : ein Handbuch für Spiritus-Fabrikanten und zum Anbau der e Runkelrüben |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
P. A. Erpeldinger
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Produkcja spirytusu z buraków. Podręcznik dla dla producentów wyrobów spirytusowych napisany na podstawie doświadczeń autora. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Spirytus"@pl, "Gorzelnictwo"@pl, "Fermentacja"@pl, "Alkohole"@pl, "Burak cukrowy (produkt)"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Berlin
Wydawca: Verlag von Julius Springer Czas wydania: 1854 Liczba stron: 102 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: XIX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 16-07-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
P. A. Erpeldinger. Die Runkelrüben-Spiritus-Fabrikation nach eigenen praktischen Erfahrungen und mit besonderer Rücksicht auf ihre Erträge und auf Steuer-Ersparniss : ein Handbuch für Spiritus-Fabrikanten und zum Anbau der e Runkelrüben. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Anleitung zur steueramtlichen Ermittelung des Alkoholgehaltes im Branntwein : amtliche Ausgabe.
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Podręcznik praktyczny uprawy buraków cukrowych
Franciszek Gawroński, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / agronomia (2011)
Handbuch der Gärungsbakteriologie. Bd. 2, Spezielle Pilzkunde : unter besonderer Berücksichtigung der Hefe-, Essig- und Milchsäuerepilze
Wilhelm Henneberg, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk biologicznych / mikrobiologia (2011)
Die Branntweinbrennerei nach praktischen Erfahrungen wissenschaftlich erläutert : mit besonderer Berücksichtigung der Mittel, den größtmöglichsten Spiritus-Ertrag regelmässig zu erzielen : ein Lehr- und Hilfsbuch für Brenner und Brennereibesitzer
Albrecht Körte, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Einige theils neue, theils noch nicht genug bekannte Vorschläge zu einer vortheilhafteren Anbauung und Benuzzung der Kartoffeln, auch mit Hinsicht auf Branteweinsbrennerey
Johann Anton Arnold Möller, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Nieustające i nieustające a szybkie metody fermentacyi : (rękopism Hamiltona)
August Hamilton, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)