ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/17955Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/17955Metadane zasobu
Tytuł |
Brennerei |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Adolf Cluß
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Opis urządzeń dla przemysłu spożywczego ze szczególnym uwzględnieniem gorzelnictwa. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Gorzelnictwo"@pl, "alkohol"@pl, "Spirytus"@pl, "Przemysł spożywczy"@pl, "Urządzenia dla przemysłu spożywczego"@pl, "gorzelnie rolnicze"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Hannover
Wydawca: Dr. Max Jänecke, Verlagsbuchhandlung Czas wydania: 1908 Liczba stron: 170 Nazwa serii: Bibliothek der Gesamten Landwirtschaft Numeracja: Bd. 38 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 16-07-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Podobne zasoby
Die neuesten Fortschritte im Maschinenwesen bei der Branntwein-Fabrikation : ein Rathgeber bei der Anlage, dem Umbau und der inneren Einrichtung von Branntweinbrennereien
Walther Schmidt, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Runkelrüben-Spiritus-Fabrikation nach eigenen praktischen Erfahrungen und mit besonderer Rücksicht auf ihre Erträge und auf Steuer-Ersparniss : ein Handbuch für Spiritus-Fabrikanten und zum Anbau der e Runkelrüben
P. A. Erpeldinger, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Zuckerfabrikation, Stärkefabrikation, Brennerei und Brauerei
Felix Benjamin Ahrens, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Einige theils neue, theils noch nicht genug bekannte Vorschläge zu einer vortheilhafteren Anbauung und Benuzzung der Kartoffeln, auch mit Hinsicht auf Branteweinsbrennerey
Johann Anton Arnold Möller, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Praktyczny wykład sztuki gorzelniczéj obejmujacy przepisy dotyczące się urządzenia gorzelń, sporządzania zaciéru, robienia podmłody, prowadzenia fermentacyi: tudzież opis i ocenianie apparatów destyllacyinych [...]
Jan Tomasz Koncewicz, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
August Hamilton's neue Brennerei-Erfahrungen
August Hamilton, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)