ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/21688Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/21688Metadane zasobu
Tytuł |
Praktyczny wykład sztuki gorzelniczéj obejmujacy przepisy dotyczące się urządzenia gorzelń, sporządzania zaciéru, robienia podmłody, prowadzenia fermentacyi: tudzież opis i ocenianie apparatów destyllacyinych [...] |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Jan Tomasz Koncewicz
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Zawiera XIX-wieczną wiedzę na temat fermentacji alkoholowej, produkcji spirytusu oraz aparatów i urządzeń wykorzystywanych w gorzelniach. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Destylacja"@pl, "Gorzelnictwo"@pl, "Fermentacja alkoholowa"@pl, "gorzelnie rolnicze"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Warszawa
Wydawca: W drukarni Piotra Baryckiego Czas wydania: 1841 Liczba stron: 366 Język zasobu: Polski Zasięg czasowy zasobu: XIX w. Identyfikatory: OAI: 2500 |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Barbara Barańska-Malinowska Data udostępnienia: 23-11-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Jan Tomasz Koncewicz. Praktyczny wykład sztuki gorzelniczéj obejmujacy przepisy dotyczące się urządzenia gorzelń, sporządzania zaciéru, robienia podmłody, prowadzenia fermentacyi: tudzież opis i ocenianie apparatów destyllacyinych [...]. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Anleitung zur steueramtlichen Ermittelung des Alkoholgehaltes im Branntwein : amtliche Ausgabe.
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Alkohol-Gaehrung
Louis Pasteur, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Runkelrüben-Spiritus-Fabrikation nach eigenen praktischen Erfahrungen und mit besonderer Rücksicht auf ihre Erträge und auf Steuer-Ersparniss : ein Handbuch für Spiritus-Fabrikanten und zum Anbau der e Runkelrüben
P. A. Erpeldinger, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die neuesten Fortschritte im Maschinenwesen bei der Branntwein-Fabrikation : ein Rathgeber bei der Anlage, dem Umbau und der inneren Einrichtung von Branntweinbrennereien
Walther Schmidt, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Wykład teoryczno-praktyczny sztuki wyrabiania i pędzenia spirytusu, robienia wodek i likierow, oraz opis poprawnych i świeżo wynalezionych aparatów gorzelnych, sposobów urządzenia ognisk pod garncami i ozd do suszenia słodu
Adam Dunin, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)