ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/17694Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/17694Metadane zasobu
Tytuł |
Kurzgefasste Anleitung zum praktischen Brennereibetrieb |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Paul Gerhard Behrend
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Praktyczny poradnik produkcji alkoholi (destylacja). (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Gorzelnictwo"@pl, "Fermentacja alkoholowa"@pl, "Spirytus"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Stuttgart
Wydawca: Verlag von Eugen Ulmer Czas wydania: 1885 Liczba stron: 145 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: XIX w. - 1. poł. XX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 11-07-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Podobne zasoby
Anleitung zur steueramtlichen Ermittelung des Alkoholgehaltes im Branntwein : amtliche Ausgabe.
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
August Hamilton's Offene Briefe über Branntweinbrennerei an seine Geschäftsfreunde in Deutschland überhaupt, und den k. k. österreichischen Staaten insbesondere. 2. Heft
August Hamilton, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Alkohol-Gaehrung
Louis Pasteur, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Wykład teoryczno-praktyczny sztuki wyrabiania i pędzenia spirytusu, robienia wodek i likierow, oraz opis poprawnych i świeżo wynalezionych aparatów gorzelnych, sposobów urządzenia ognisk pod garncami i ozd do suszenia słodu
Adam Dunin, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Runkelrüben-Spiritus-Fabrikation nach eigenen praktischen Erfahrungen und mit besonderer Rücksicht auf ihre Erträge und auf Steuer-Ersparniss : ein Handbuch für Spiritus-Fabrikanten und zum Anbau der e Runkelrüben
P. A. Erpeldinger, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Branntweinbrennerei mittelst Wasserdämpfen, begründet durch Anwendung eines eigenthümlichen Apparats und Verfahrens : zugleich als Revision des ganzen Gewerbs, nebst Ideen zu einer künstlichen Vermehrung des Alkohols im Gährungsprozesse
August Kölle, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)