ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/8478Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/8478Metadane zasobu
Tytuł |
Die rationelle Fabrikation der Kartoffel-Stärke und des Syrups und Zuckers aus derselben : Beschreibung und bildliche Darstellung des Fabrikationsverlaufs in Kartoffel-Stücke-, Syrups- und Zucker-Fabriken |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
A. Schneider
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Książka zawiera opis wytwórni skrobi, syropu skrobiowego i cukru z ziemniaków. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Skrobia ziemniaczana"@pl, "syrop skrobiowy"@pl, "Cukier spożywczy"@pl, "wykorzystanie ziemniaków"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Berlin
Wydawca: Verlag von Fr. Kortkampf. Czas wydania: 1870 Liczba stron: 17 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: XIX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Magdalena Ciszewska Data udostępnienia: 20-03-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
A. Schneider. Die rationelle Fabrikation der Kartoffel-Stärke und des Syrups und Zuckers aus derselben : Beschreibung und bildliche Darstellung des Fabrikationsverlaufs in Kartoffel-Stücke-, Syrups- und Zucker-Fabriken. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Einige theils neue, theils noch nicht genug bekannte Vorschläge zu einer vortheilhafteren Anbauung und Benuzzung der Kartoffeln, auch mit Hinsicht auf Branteweinsbrennerey
Johann Anton Arnold Möller, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Kryształy cukru spożywczego
Adrian Kulik, Paweł Jarzembowski, zdjęcie, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych / nauki chemiczne (2018)
Ergänzungsband zu dem Lehrbuch der Zuckerfabrikation
Karl Stammer, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)