ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/21853Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/21853Metadane zasobu
Tytuł |
Die Betriebskontrolle der Spiritusfabrikation : eines praktisches Handbuch für Brennereileiter, Brennereibesitzer, Finanzbeamten, landwirschaftliche u. technische Lehranstalten |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Julius Szilágyi
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Kontrola jakości w produkcji (alkoholu) spirytusu. Praktyczny podręcznik dla właścicieli i zarządców gorzelni i destylarni, urzędników podatkowych a także uczniów szkół rolniczych. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "kontrola jakości produkcji"@pl, "Gorzelnictwo"@pl, "Produkcja spirytusu"@pl, "Przemysł spirytusowy"@pl, "Podatki"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Berlin
Wydawca: Verlag von Max Brandt Czas wydania: 1907 Liczba stron: 476 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 07-05-2019 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Julius Szilágyi. Die Betriebskontrolle der Spiritusfabrikation : eines praktisches Handbuch für Brennereileiter, Brennereibesitzer, Finanzbeamten, landwirschaftliche u. technische Lehranstalten. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Brennerei
Adolf Cluß, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
O dyecie szpitalnej ze szczególnem uwzględnieniem dyety szpitala fabrycznego w Zawierciu
Józef Brzeziński, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk o zdrowiu (2011)
Anleitung zur steueramtlichen Ermittelung des Alkoholgehaltes im Branntwein : amtliche Ausgabe.
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
August Hamilton's Offene Briefe über Branntweinbrennerei an seine Geschäftsfreunde in Deutschland überhaupt, und den k. k. österreichischen Staaten insbesondere. 2. Heft
August Hamilton, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Wykład teoryczno-praktyczny sztuki wyrabiania i pędzenia spirytusu, robienia wodek i likierow, oraz opis poprawnych i świeżo wynalezionych aparatów gorzelnych, sposobów urządzenia ognisk pod garncami i ozd do suszenia słodu
Adam Dunin, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Runkelrüben-Spiritus-Fabrikation nach eigenen praktischen Erfahrungen und mit besonderer Rücksicht auf ihre Erträge und auf Steuer-Ersparniss : ein Handbuch für Spiritus-Fabrikanten und zum Anbau der e Runkelrüben
P. A. Erpeldinger, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)