ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/18872Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/18872Metadane zasobu
Tytuł |
August Hamilton's neue Brennerei-Erfahrungen |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
August Hamilton
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Opis (na podstawie praktyki) nowych doświadczeń i rozwiązań w gorzelnictwie. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "sacharymetr"@pl, "Destylacja"@pl, "Gorzelnictwo"@pl, "Sacharymetria"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Königsberg
Wydawca: Selbstverlag Czas wydania: 1863 Liczba stron: 68 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: XIX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 16-11-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Podobne zasoby
Brennerei
Adolf Cluß, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Anleitung zur steueramtlichen Ermittelung des Alkoholgehaltes im Branntwein : amtliche Ausgabe.
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
August Hamilton's Offene Briefe über Branntweinbrennerei an seine Geschäftsfreunde in Deutschland überhaupt, und den k. k. österreichischen Staaten insbesondere. 2. Heft
August Hamilton, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Runkelrüben-Spiritus-Fabrikation nach eigenen praktischen Erfahrungen und mit besonderer Rücksicht auf ihre Erträge und auf Steuer-Ersparniss : ein Handbuch für Spiritus-Fabrikanten und zum Anbau der e Runkelrüben
P. A. Erpeldinger, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Wykład teoryczno-praktyczny sztuki wyrabiania i pędzenia spirytusu, robienia wodek i likierow, oraz opis poprawnych i świeżo wynalezionych aparatów gorzelnych, sposobów urządzenia ognisk pod garncami i ozd do suszenia słodu
Adam Dunin, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die neuesten Fortschritte im Maschinenwesen bei der Branntwein-Fabrikation : ein Rathgeber bei der Anlage, dem Umbau und der inneren Einrichtung von Branntweinbrennereien
Walther Schmidt, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)