ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/19345Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/19345Metadane zasobu
Tytuł |
Aparat do pomiaru barwy HunterLab w systemie CIELab |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Anna Sokół-Łętowska
Współtwórcy: Arkadiusz Karol Popiel (Inna) Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Pomiar barwy z uwzględnieniem parametrów L* (jasność) a* (odcień od zielonego do czerwonego) b* (od niebieskiego do żółtego). Możliwość wyznaczenia zależności pomiędzy poszczególnymi odmianami owoców, warzyw i ziół, a także różnych produktów. Pomiar zarówno w świetle przechodzącym jak i odbitym. Dodatkowo możliwość wyznaczenia współczynników: ΔE, ΔC i ho* (Polski) |
Słowa kluczowe | "zioła"@pl, "CIE L*a*b*"@pl, "Owoce"@pl, "Warzywa"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
aparatura badawcza Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Adres www laboratorium/pracowni: https://la-azon.e-science.pl/home/
Lokalizacja: UPWr Producent urządzenia: Minolta (Japan) |
Licencja | CC BY-SA-NC 4.0 |
Informacje techniczne |
Deponujący: Arkadiusz Popiel Data udostępnienia: 10-12-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Kolekcja e-Laboratoria UPWr |
Podobne zasoby
Pomiar zmętnienia oraz jej stabilności w czasie
Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Rośliny lecznicze i ich zastosowanie - krążenie
Jadwiga Sołoducho, Joanna Cabaj, materiał dydaktyczny, Politechnika Wrocławska, Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych / nauki chemiczne (2018)
Chromatograf cieczowy HPLC z detektorem RI
Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Chromatograf cieczowy UPLC-PDA-FL
Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Pomiar barwy
Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Chemia żywności
Antoni Szumny, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk chemicznych / chemia (2011)