ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/22314Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/22314Metadane zasobu
Tytuł |
Vorlesungen über landwirtschaftliche Bakteriologie |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Felix Löhnis
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Wykłady z bakteriologii rolniczej. W części pierwszej omówiono królestwo bakterii, funkcjonowanie i badanie tych mikroorganizmów. Część druga dotyczy mikrobiologii pasz, produktów mleczarskich, gleb oraz nawozów. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Mikrobiologia rolnicza"@pl, "bakteriologia rolnicza"@pl, "Mikrobiologia żywności"@pl, "Produkty mleczarskie"@pl, "Pasza"@pl, "nawozy"@pl, "Bakterie"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Berlin
Wydawca: Verlag von Gebrüder Borntraeger Czas wydania: 1913 Liczba stron: 415 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 11-02-2019 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Podobne zasoby
Boden und Dünger, Kalk und Mergel
Albert Orth, artykuł, rozdział, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych (2018)
Einführung in die Mykologie der Nahrungsmittelgewerbe
Alexander Kossowicz, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Działanie i użycie lecznicze kumysu : kumysarnie
Bolesław Ludwik Lutostański, książka, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)
Podręcznik do racyonalnego żywienia zwierząt gospodarskich
Antoni Brownsford, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)
Die Zersetzung stickstofffreier organischer Substanzen durch Bakterien
Oskar Emmerling, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Einsüßung der Futtermittel : Theorie und Praxis der süßen Ensilage
George Fry, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych (2018)