ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://azon.e-science.pl/zasoby/22314

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/22314

Typ zasobu: książka

Vorlesungen über landwirtschaftliche Bakteriologie

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Vorlesungen über landwirtschaftliche Bakteriologie
Osoby Autorzy: Felix Löhnis
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis Wykłady z bakteriologii rolniczej. W części pierwszej omówiono królestwo bakterii, funkcjonowanie i badanie tych mikroorganizmów.
Część druga dotyczy mikrobiologii pasz, produktów mleczarskich, gleb oraz nawozów. (Polski)
Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945
Słowa kluczowe "Mikrobiologia rolnicza"@pl, "bakteriologia rolnicza"@pl, "Mikrobiologia żywności"@pl, "Produkty mleczarskie"@pl, "Pasza"@pl, "nawozy"@pl, "Bakterie"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: książka
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce wydania: Berlin
Wydawca: Verlag von Gebrüder Borntraeger
Czas wydania: 1913
Liczba stron: 415
Język zasobu: Niemiecki
Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w.
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Teresa Lorkowska
Data udostępnienia: 11-02-2019
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Cytowanie

Skopiowano

Felix Löhnis. Vorlesungen über landwirtschaftliche Bakteriologie. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Boden und Dünger, Kalk und Mergel

Albert Orth, artykuł, rozdział, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych (2018)

Einführung in die Mykologie der Nahrungsmittelgewerbe

Alexander Kossowicz, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Działanie i użycie lecznicze kumysu : kumysarnie

Bolesław Ludwik Lutostański, książka, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)

Podręcznik do racyonalnego żywienia zwierząt gospodarskich

Antoni Brownsford, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)

Die Zersetzung stickstofffreier organischer Substanzen durch Bakterien

Oskar Emmerling, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Zobacz więcej