ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/8354Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/8354Metadane zasobu
Tytuł |
Die Branntweinbrennerei nach praktischen Erfahrungen wissenschaftlich erläutert : mit besonderer Berücksichtigung der Mittel, den größtmöglichsten Spiritus-Ertrag regelmässig zu erzielen : ein Lehr- und Hilfsbuch für Brenner und Brennereibesitzer |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Albrecht Körte
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Praktyczny poradnik dla producentów alkoholu i właścicieli gorzelni (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Przemysł spirytusowy"@pl, "Gorzelnictwo"@pl, "Alkohole"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Breslau
Wydawca: J. U. Kern's Verlag (Max Müller) Czas wydania: 1870 Liczba stron: 248 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: XIX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Magdalena Ciszewska Data udostępnienia: 20-03-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Albrecht Körte. Die Branntweinbrennerei nach praktischen Erfahrungen wissenschaftlich erläutert : mit besonderer Berücksichtigung der Mittel, den größtmöglichsten Spiritus-Ertrag regelmässig zu erzielen : ein Lehr- und Hilfsbuch für Brenner und Brennereibesitzer. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Brennerei
Adolf Cluß, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Anleitung zur steueramtlichen Ermittelung des Alkoholgehaltes im Branntwein : amtliche Ausgabe.
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Chromatograf cieczowy HPLC z detektorem RI
Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
August Hamilton's Offene Briefe über Branntweinbrennerei an seine Geschäftsfreunde in Deutschland überhaupt, und den k. k. österreichischen Staaten insbesondere. 2. Heft
August Hamilton, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Alkohol-Gaehrung
Louis Pasteur, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Wykład teoryczno-praktyczny sztuki wyrabiania i pędzenia spirytusu, robienia wodek i likierow, oraz opis poprawnych i świeżo wynalezionych aparatów gorzelnych, sposobów urządzenia ognisk pod garncami i ozd do suszenia słodu
Adam Dunin, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)