ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

Typ zasobu: książka

Der Stärkezucker : chemisch und technologisch behandelt

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Der Stärkezucker : chemisch und technologisch behandelt
Osoby Autorzy: Hermann Wichelhaus
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis Książka przedstawia rys historyczny oraz aktualny (1. poł. XX w.) stan wiedzy i badań na temat glukozy. Omawia procesy chemiczne służące do pozyskiwania i zastosowań glukozy oraz skrobi. (Polski)
Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945
Słowa kluczowe "Glukoza"@pl, "Skrobia"@pl, "Biochemia skrobi"@pl, "Biochemia glukozy"@pl, "Produkcja skrobi"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: książka
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce wydania: Leipzig
Wydawca: Akademische Verlagsgesellschaft (Lipsk)
Czas wydania: 1913
Liczba stron: 240
Język zasobu: Niemiecki
Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w.
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Teresa Lorkowska
Data udostępnienia: 05-11-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Cytowanie

Skopiowano

Hermann Wichelhaus. Der Stärkezucker : chemisch und technologisch behandelt. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, https://azon.e-science.pl/zasoby/der-starkezucker-chemisch-und-technologisch-behandelt,22208/. Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: 09.04.2025.

Podobne zasoby

Suchy analizator biochemiczny

Wojciech Niżański, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych / weterynaria (2018)

Die Verwendung der Stärkeplatte im praktischen Betrieb eines Medizinaluntersuchungamtes

Helmut Göpel, książka, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)

Zuckerfabrikation, Stärkefabrikation, Brennerei und Brauerei

Felix Benjamin Ahrens, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Zobacz więcej

Informacja o ciasteczkach

Do prawidłowego działania strony oraz analizy statystycznej wykorzystujemy pliki cookies. Szczegółowe informacje dotyczące cookies znajdują się w paragrafie 6 naszej Polityki prywatności. Ustawienia można w każdej chwili zmienić klikając w link "Ustawienia cookies" dostępny w stopce strony.