ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/22208Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/22208Metadane zasobu
Tytuł |
Der Stärkezucker : chemisch und technologisch behandelt |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Hermann Wichelhaus
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Książka przedstawia rys historyczny oraz aktualny (1. poł. XX w.) stan wiedzy i badań na temat glukozy. Omawia procesy chemiczne służące do pozyskiwania i zastosowań glukozy oraz skrobi. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Glukoza"@pl, "Skrobia"@pl, "Biochemia skrobi"@pl, "Biochemia glukozy"@pl, "Produkcja skrobi"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Leipzig
Wydawca: Akademische Verlagsgesellschaft (Lipsk) Czas wydania: 1913 Liczba stron: 240 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 05-11-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Podobne zasoby
Suchy analizator biochemiczny
Wojciech Niżański, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych / weterynaria (2018)
Die Verwendung der Stärkeplatte im praktischen Betrieb eines Medizinaluntersuchungamtes
Helmut Göpel, książka, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)
Zuckerfabrikation, Stärkefabrikation, Brennerei und Brauerei
Felix Benjamin Ahrens, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)