ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/43809Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/43809Metadane zasobu
Tytuł |
WPŁYW WARUNKÓW NATURALNYCH I CZYNNIKÓW AGROTECHNICZNYCH NA KSZTAŁTOWANIE PRODUKCJI ROŚLINNEJ W SUDETACH NA PRZYKŁADZIE GMINY BYSTRZYCA KŁODZKA Wariant tytułu: Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wrocławiu Nr 214. Rolnictwo LVI |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Urszula Prośba-Białczyk, Józef Sowiński
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Celem artykułu U. Prośby-Białczyk i J. Sowińskiego było badanie wpływu warunków naturalnych oraz czynników agrotechnicznych na produkcję roślinną w Sudetach. Podstawą opracowania są trzyletnie badania /1987-1989/ przeprowadzone w wybranych 130 gospodarstwach indywidualnych, rozmieszczonych w różnych strefach wysokościowych i o zróżnicowanej powierzchni gospodarstwa. Rolnictwo, to seria Zeszytów Naukowych ukazująca się do dziś od 1955 r. Artykuły w czasopiśmie poświęcone są tematom z agronomii, ogrodnictwa, łąkarstwa, mechanizacji rolnictwa, technologii żywności, gleboznawstwa oraz hydrologii. Zeszyt 56 zawiera 21 artykułów (oraz ryciny i tabele) wraz ze streszczeniami w języku angielskim. (Polski) |
Słowa kluczowe | "sudety"@pl, "produkcja roślinna"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
artykuł, rozdział Dyscyplina naukowa: Dziedzina nauk rolniczych / rolnictwo i ogrodnictwo (2018) Grupa docelowa: naukowcy, studenci, ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Tytuł źródła: Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wrocławiu Nr 214. Rolnictwo LVI
Numeracja: Nr 214, tom LVI Miejsce wydania: Wrocław Wydawca: Wydawnictwo Akademii Rolniczej we Wrocławiu Czas wydania: 1992 Od strony: 189 Do strony: 196 Język zasobu: Polski Zasięg czasowy zasobu: 1987-1989 Zasięg geograficzny zasobu: "Polska" |
Licencja | CC BY-ND 4.0 |
Informacje techniczne |
Deponujący: Ewa Jaworska Data udostępnienia: 26-07-2019 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Urszula Prośba-Białczyk, Józef Sowiński. WPŁYW WARUNKÓW NATURALNYCH I CZYNNIKÓW AGROTECHNICZNYCH NA KSZTAŁTOWANIE PRODUKCJI ROŚLINNEJ W SUDETACH NA PRZYKŁADZIE GMINY BYSTRZYCA KŁODZKA. [artykuł, rozdział] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: CC BY-ND 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/legalcode.pl. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Wpływ zastosowania kiszonki z sorgo odmiany cukrowej - na poziom produkcji lotnych kwasów tłuszczowych w treści żwacza krów – fermentacja in vitro 8 h (rozcieńczenie czterokrotne). Chromatogram z GC firmy Agilent Technologies, USA 7890A (krowa 3)
Ewa Pecka-Kiełb, Dorota Miśta, Bożena Króliczewska, Andrzej Zachwieja, Józef Sowiński, Barbara Król, Maja Słupczyńska, analiza chemiczna, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)
Wpływ zastosowania kiszonki z sorgo odmiany cukrowej na poziom produkcji metanu w treści żwacza krów – fermentacja in vitro 24 h. Chromatogram z GC firmy Agilent Technologies, USA 7890A - wynik 1
Ewa Pecka-Kiełb, Dorota Miśta, Bożena Króliczewska, Józef Sowiński, Andrzej Zachwieja, Barbara Król, Maja Słupczyńska, analiza chemiczna, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)
Matematyczne metody w zarządzaniu przedsiębiorstwami rolniczymi Materiały konferencyjne Szczecin 16-18 września 1982 cz. I. Informatyczny system sterowania produkcja roślinną, w przedsiębiorstwie rolniczym (PN-1983-08-04)
Ryszard Budziński, artykuł, rozdział, Instytut Badań Systemowych PAN w Warszawie, dziedzina nauk rolniczych / inżynieria rolnicza (2011)
Wpływ zastosowania kiszonki z sorgo odmiany ziarnowej na poziom oraz profil lotnych kwasów tłuszczowych w treści żwacza krów – fermentacja in vitro 24 h. Chromatogram z GC firmy Agilent Technologies, USA 7890A - wynik 3
Ewa Pecka-Kiełb, Dorota Miśta, Bożena Króliczewska, Józef Sowiński, Andrzej Zachwieja, Barbara Król, Maja Słupczyńska, analiza chemiczna, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)
Wpływ zastosowania kiszonki z żyta na poziom oraz profil lotnych kwasów tłuszczowych w treści żwacza krów – fermentacja in vitro 8 h. Chromatogram z GC firmy Agilent Technologies, USA 7890A - wynik 5
Ewa Pecka-Kiełb, Dorota Miśta, Bożena Króliczewska, Józef Sowiński, Andrzej Zachwieja, Barbara Król, Maja Słupczyńska, analiza chemiczna, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)
Wpływ zastosowania kiszonki z sorgo odmiany dwukierunkowej na poziom oraz profil lotnych kwasów tłuszczowych w treści żwacza krów – fermentacja in vitro 24 h. Chromatogram z GC firmy Agilent Technologies, USA 7890A - wynik 5
Ewa Pecka-Kiełb, Dorota Miśta, Bożena Króliczewska, Józef Sowiński, Andrzej Zachwieja, Barbara Król, Maja Słupczyńska, analiza chemiczna, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)