ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/18778Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/18778Metadane zasobu
Tytuł |
WPŁYW RÓŻNYCH ILOŚCI I SPOSOBU SKARMIANIA ODTŁUSZCZONEGO MLEKA W PROSZKU ORAZ DODATKU WIT. A + D2 NA PRZYROSTY WAGOWE I ZUŻYCIE PASZ U CIELĄT Wariant tytułu: Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Rolniczej we Wrocławiu Nr 45. Zootechnika X Wariant tytułu: THE EFFECT OF VARIOUS QUANTITIES AND METHODS OF FEEDING BY THE UNFATTED PULVERIZED MIIK AND OF THE ADDITION OF VITAMIN A + D2 ON THE WEIGHT GAIN AND CONSUMPTION OF FODDERBY CALVES |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Jerzy Preś
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Artykuł poświęcony zagadnieniem hodowli bydła, zwłaszcza żywieniu i paszom. Zamieszczony w czasopiśmie pt. "Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Rolniczej we Wrocławiu Nr 45. Zootechnika X". Jest to 10. numer czasopisma "Zootechnika"; serii Zeszytów Naukowych Wyższej Szkoły Rolniczej we Wrocławiu, wydawanej w latach 1956-2005. Łącznie ukazały się 53 numery czasopisma. Od 2006 r. czasopismo zmieniło tytuł na Biologia i Hodowla Zwierząt i ukazuje się do dziś. Zeszyt 10. zawiera 18 artykułów (oraz ryciny, zdjęcia i tabele) poświęconych tematom z następujących zakresów: zagospodarowanie Podsudecia w produkcji zwierzęcej, wybiegi dla zwierząt gospodarskich, pomieszczenia inwentarskie, bydło czerwone śląskie, skarmianie, mleko w proszku, pasze, cielęta, anemia u prosiąt, odsadzanie prosiąt, kaczki zielone, dodatki paszowe, brojlery, produkt rzeźny, tuszki kaczek i gęsi, mączka keratynowa, przedubojowe kondycjonowanie kaczek i gęsi, barwa tuszek, żywienie owiec, pleśniaki w paszy treściwej, uzysk krwi ubojowej u cieląt, magazynowanie i żywienie trzody chlewnej, konie hodowlane, włosie koni hodowlanych, produkcja zwierzęca w woj. wrocławskim. (Polski) |
Słowa kluczowe | "pasza dla zwierząt"@pl, "chów i hodowla bydła"@pl, "żywienie bydła"@pl, "Hodowla bydła"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
artykuł, rozdział Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011) Grupa docelowa: naukowcy, studenci, przedsiębiorcy Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Tytuł źródła: Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Rolniczej we Wrocławiu Nr 45. Zootechnika X
Numeracja: Nr 45, tom X Miejsce wydania: Wrocław Wydawca: Wyższa Szkoła Rolnicza we Wrocławiu Czas wydania: 1962 Od strony: 1 Do strony: 10 Język zasobu: Polski Zasięg czasowy zasobu: 1962 Zasięg geograficzny zasobu: "Polska" |
Licencja | CC BY-ND 4.0 |
Informacje techniczne |
Deponujący: Ewa Jaworska Data udostępnienia: 06-12-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Jerzy Preś. WPŁYW RÓŻNYCH ILOŚCI I SPOSOBU SKARMIANIA ODTŁUSZCZONEGO MLEKA W PROSZKU ORAZ DODATKU WIT. A + D2 NA PRZYROSTY WAGOWE I ZUŻYCIE PASZ U CIELĄT. [artykuł, rozdział] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: CC BY-ND 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/legalcode.pl. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
karta krowy mięsnej PL005097594968
Wojciech Doniek, inny dokument, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)
karta krowy mięsnej PL005399626992
Agnieszka Frydrych-Gierszewska, inny dokument, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)
karta krowy mięsnej PL005127063440
Wojciech Doniek, inny dokument, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)
ANALIZA WPŁYWU POLIMORFICZNEGO UKŁADU TRANSFERYN SUROWICY KRWI NA CECHY MLECZNOŚCI BYDŁA
Krystyn Chudoba, artykuł, rozdział, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)
karta krowy mięsnej PL005250303413
Agnieszka Frydrych-Gierszewska, inny dokument, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)
karta krowy mięsnej PL005044048841
Wojciech Doniek, inny dokument, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)