ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/56439Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/56439Metadane zasobu
Tytuł |
Stopień kwasoty treści żołądkowej a stan krwi |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Adam Kołaczkowski
Partner: Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu |
Opis |
Autor przedstawia wyniki swoich badań, prowadzonych w klinice lekarskiej we Lwowie, dotyczących związku między kwasotą treści żołądkowej a stanem krwi. (Polski) Opis w innym języku: The author presents his research results on the connection between gastric hyperacidity and blood condition conducted at the medical clinic in Lviv. (Angielski) |
Słowa kluczowe | "Blood"@en, "Gastrointestinal Contents"@en, "Krew"@pl, "Treść żołądkowo-jelitowa"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
artykuł, rozdział Dyscyplina naukowa: Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa, studenci, naukowcy Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Tytuł źródła: Lwowski Tygodnik Lekarski
Numeracja: R. 1 Nr 20 Miejsce wydania: Lwów Wydawca: wydawca nieznany Czas wydania: 1906 Od strony: 251 Do strony: 251 Język zasobu: Polski |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Magdalena Jonko Data udostępnienia: 09-08-2021 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Nauka i kształcenie w zakresie medycyny od XVIII do połowy XX wieku |
Podobne zasoby
O wartości nowszych sposobów badania czynności serca
Adam Kołaczkowski, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)
Wampiriada 2005
wideo, Politechnika Wrocławska, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)
O wpływie klimatu górskiego na regenerację krwi
Józef Latkowski, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)
Krew jako surowy produkt zwierzęcy z puntu widzenia "mięsoznawstwa". [Cz. 1]
Stanisław Dzięciołowski, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk o zdrowiu (2011)
Krew jako surowy produkt zwierzęcy z puntu widzenia "mięsoznawstwa". [Cz. 2]
Stanisław Dzięciołowski, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk o zdrowiu (2011)