ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/21734Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/21734Metadane zasobu
Tytuł |
Spektrofotometr |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Agnieszka Kita
Współtwórcy: Arkadiusz Karol Popiel (Inna) Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Spektrofotometr z portem pomiarowym umieszczonym na wierzchu do badania barwy (w skali CIE Lab, Huntera itp.) proszków, granulatów i past w świetle odbitym oraz transparentnych i półprzeźroczystych cieczy i ciał stałych w świetle przechodzącym. (Polski) |
Słowa kluczowe | "Barwa"@pl, "CIELab"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
aparatura badawcza Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Adres www laboratorium/pracowni: https://papz-azon.e-science.pl/home/
Lokalizacja: UPWr Producent urządzenia: Konica-Minolta |
Licencja | CC BY-SA-NC 4.0 |
Informacje techniczne |
Deponujący: Arkadiusz Popiel Data udostępnienia: 07-12-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Kolekcja e-Laboratoria UPWr |
Podobne zasoby
Spektrofotometr do pomiaru barwy MiniScan by Hunter Lab EZ
Janina Jaworska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / ogrodnictwo (2011)
Beitrag zur physikalischen Erforschung der Baltischen Seeen
Willi Ule, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk o Ziemi / geografia (2011)
Oznaczanie zawartości i składu aminokwasów
Agnieszka Kita, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Oznaczanie profilu cukrów, glikoalkaloidów, itp.
Agnieszka Kita, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Oznaczanie zawartości tłuszczu metodą Soxhleta
Agnieszka Kita, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)