ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/21610Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/21610Metadane zasobu
Tytuł |
Pracownia chromatograficzna Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Anna Sokół-Łętowska
Współtwórcy: Arkadiusz Karol Popiel (Inna) Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Jakościowa i ilościowa analiza związków polifenolowych i izoprenoidowych oraz analiza zawartości cukrów i kwasów organicznych w surowcach roślinnych i różnych produktach owocowo-warzywnych. (Polski) |
Słowa kluczowe | "Sublimacja"@pl, "HPL"@pl, "Liofilizacja"@pl, "Ekstrakcja"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
laboratorium, pracownia badawcza Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Adres www laboratorium/pracowni: https://pch-azon.e-science.pl/home/
Lokalizacja: UPWr Wąska grupa odbiorców: Przedsiębiorstwa, farmaceuci, rolnicy, stacje doświadczalne oceny odmian oraz osoby fizyczne, przemysł spożywczy i instytucje naukowe |
Licencja | CC BY-SA-NC 4.0 |
Informacje techniczne |
Deponujący: Arkadiusz Popiel Data udostępnienia: 12-12-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Kolekcja e-Laboratoria UPWr |
Cytowanie
Anna Sokół-Łętowska. Pracownia chromatograficzna Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych. [laboratorium, pracownia badawcza] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: CC BY-SA-NC 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.pl. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Pomiar zmętnienia oraz jej stabilności w czasie
Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Chromatograf cieczowy HPLC z detektorem RI
Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Chromatograf cieczowy UPLC-PDA-FL
Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Pomiar barwy
Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Laboratorium analityczne (Katedra Technologii Owoców, Warzyw i Nutraceutyków Roślinnych)
Anna Sokół-Łętowska, laboratorium, pracownia badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Tłoczenie soków z owoców i warzyw
Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)