ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/19350Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/19350Metadane zasobu
Tytuł |
Pomiar barwy |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Anna Sokół-Łętowska
Współtwórcy: Arkadiusz Karol Popiel (Inna) Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Niniejsza oferta zakłada analizę barwy zarówno surowców, półproduktów jak i gotowych produktów. Na podstawie otrzymanych wyników jesteśmy w stanie zdefiniować stopień nasycenia barwy w poszczególnych materiałach, a także wyznaczyć różnice pomiędzy odmianami czy produktami gotowymi. Dodatkowo istnieje możliwość porównania barwy w wyrobach przed i po testach przechowalniczych, które wskażą jednoznacznie czy zmiany które zaszły podczas przechowywania możliwe są do wychwycenia przez ludzkie oko. (Polski) |
Słowa kluczowe | "Produkty spożywcze"@pl, "CIE L*a*b"@pl, "Barwa"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
oferta badawcza Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Adres www laboratorium/pracowni: https://la-azon.e-science.pl/home/
Lokalizacja: UPWr |
Licencja | CC BY-SA-NC 4.0 |
Informacje techniczne |
Deponujący: Arkadiusz Popiel Data udostępnienia: 10-12-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Kolekcja e-Laboratoria UPWr |
Podobne zasoby
Product development & quality assurances
książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Pomiar zmętnienia oraz jej stabilności w czasie
Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Beitrag zur physikalischen Erforschung der Baltischen Seeen
Willi Ule, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk o Ziemi / geografia (2011)
Chromatograf cieczowy HPLC z detektorem RI
Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Acta Scientiarum Polonorum. Medicina Veterinaria 7 (2) 2008
czasopismo, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk weterynaryjnych (2011)
Laboratorium analityczne pracowni analizy żywności - Katedra Technologii Rolnej i Przechowalnictwa - panorama 360°
Adrian Kulik, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, materiały popularnonaukowe i inne (2011)