ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://azon.e-science.pl/zasoby/21618

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/21618

Typ zasobu: oferta badawcza

Pomiar aktywności antyoksydacyjnej metodą in vitro

Metadane zasobu

Tytuł Pomiar aktywności antyoksydacyjnej metodą in vitro
Osoby Autorzy: Anna Sokół-Łętowska
Współtwórcy: Arkadiusz Karol Popiel (Inna)
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis Oferta dotyczy pomiaru aktywności przeciwutleniającej metodą ORAC. Jest to metoda która określa potencjał prozdrowotny związków zawartych w badanych surowcach i produktach. Parametr ten jest powszechnie oznaczany i stanowi podstawowe kryterium oceny zasadności stosowania danego wyrobu w profilaktyce przewlekłych chorób niezakaźnych tj. otyłości, cukrzycy, chorób układu krążenia. (Polski)
Słowa kluczowe "aktywność przeciwutleniająca"@pl, "Otyłość"@pl, "Cukrzyca"@pl, "Choroby układu krążenia"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: oferta badawcza
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Adres www laboratorium/pracowni: https://ps-azon.e-science.pl/home/
Lokalizacja: UPWr
Licencja CC BY-SA-NC 4.0
Informacje techniczne Deponujący: Arkadiusz Popiel
Data udostępnienia: 12-12-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Kolekcja e-Laboratoria UPWr

Cytowanie

Skopiowano

Anna Sokół-Łętowska. Pomiar aktywności antyoksydacyjnej metodą in vitro. [oferta badawcza] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: CC BY-SA-NC 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.pl. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Pomiar zmętnienia oraz jej stabilności w czasie

Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Rośliny lecznicze i ich zastosowanie - krążenie

Jadwiga Sołoducho, Joanna Cabaj, materiał dydaktyczny, Politechnika Wrocławska, Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych / nauki chemiczne (2018)

Chromatograf cieczowy HPLC z detektorem RI

Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Dissertatio inauguralis medica sistens diabetis melliti specimen, adiecta epicrisi

Franz Pancraz Schuster, książka, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)

Chromatograf cieczowy UPLC-PDA-FL

Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Kilka uwag i spostrzeżeń w sprawie wczesnego rozpoznawania sprawności mięśnia sercowego [Cz.1]

Józef Poczobut, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)

Zobacz więcej