ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://azon.e-science.pl/zasoby/5615

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/5615

Typ zasobu: artykuł, rozdział

O wpływie fosforanów na działanie fermentacyjne soku wyciśniętego z drożdży i o kwasach fosforowych sprzężonych, oraz kilka uwag o znaczeniu, jakie posiada kwas fosforowy w przyrodzie ożywionej

Widok

Metadane zasobu

Tytuł O wpływie fosforanów na działanie fermentacyjne soku wyciśniętego z drożdży i o kwasach fosforowych sprzężonych, oraz kilka uwag o znaczeniu, jakie posiada kwas fosforowy w przyrodzie ożywionej
Osoby Autorzy: Antoni Wróblewski
Partner: Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Opis Badania chemiczne nad użyciem i właściwościami kwasu fosforowego. (Polski)
Opis w innym języku: Chemical study on phosphoric acid properties and application. (Angielski)
Słowa kluczowe "kwas fosforowy"@pl, "phosphoric acid"@en
Klasyfikacja Typ zasobu: artykuł, rozdział
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk farmaceutycznych (2011)
Grupa docelowa: naukowcy, studenci, ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Tytuł źródła: Czasopismo Towarzystwa Aptekarskiego
Numeracja: R. 31 Nr. 7
Wydawca: wydawca nieznany
Czas wydania: 1901
Od strony: 105
Do strony: 108
Język zasobu: Polski
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Magdalena Jonko
Data udostępnienia: 12-04-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Kolekcja e-Biblio UMW

Cytowanie

Skopiowano

Antoni Wróblewski. O wpływie fosforanów na działanie fermentacyjne soku wyciśniętego z drożdży i o kwasach fosforowych sprzężonych, oraz kilka uwag o znaczeniu, jakie posiada kwas fosforowy w przyrodzie ożywionej. [artykuł, rozdział] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Mleko krakowskie

Antoni Wróblewski, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)

Z historii niektórych leków chemicznych i galenowych. [Cz. 3]

artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki farmaceutyczne (2018)

Zobacz więcej