ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://azon.e-science.pl/zasoby/28051

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/28051

Typ zasobu: książka

Nahrungsmittel aus Getreide : ihre botanischen, chemischen und physikalischen Eigenschaften, hygienisches Verhalten, Prüfen und Beurteilen. Bd. 2

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Nahrungsmittel aus Getreide : ihre botanischen, chemischen und physikalischen Eigenschaften, hygienisches Verhalten, Prüfen und Beurteilen. Bd. 2
Wariant tytułu: Brotnahrung, Brotarten, Volks- und Soldatenbrot, Zwieback, Brotersatz und Zusätze, Graupen und Griesse, Teigwaren, Breipflanzen, Aufguss und Suppen, Mais und Maiskost, Reis und Reiskost und ihre Gefahren
Osoby Autorzy: Adam Maurizio
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis W książce omówiono właściwości botaniczne, chemiczne i fizyczne oraz normy jakościowe i higieniczne zbóż wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Podręcznik dla studentów, rolników i pracowników przemysłu zbożowego.
Tom 2 zawiera szczegółowy opis pieczywa chlebowego, rodzajów chleba, dodatków do chleba oraz opis kasz, makaronów, produktów kukurydzianych i ryżowych. (Polski)
Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945
Słowa kluczowe "Produkty zbożowe"@pl, "Pieczywo"@pl, "Jakość żywności"@pl, "Przemysł zbożowo-młynarski"@pl, "Chleb"@pl, "Makaron"@pl, "kasza"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: książka
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce wydania: Berlin
Wydawca: Verlagsbuchhandlung Paul Parey
Czas wydania: 1926
Liczba stron: 234
Język zasobu: Niemiecki
Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w.
Linki zewnętrzne
Licencja domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0)
Informacje techniczne Deponujący: Teresa Lorkowska
Data udostępnienia: 24-04-2019
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Cytowanie

Skopiowano

Adam Maurizio. Nahrungsmittel aus Getreide : ihre botanischen, chemischen und physikalischen Eigenschaften, hygienisches Verhalten, Prüfen und Beurteilen. Bd. 2. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Chleb i stan sanitarny piekarń warszawskich

Henryk Ruppert, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk o zdrowiu (2011)

Z dziedziny zatruć chlebem, zanieczyszczonym solą barową

Henryk Higier, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)

Pierwotne rośliny pożywne i lekarskie. [Cz. 1]

Adam Maurizio, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki farmaceutyczne (2018)

SKN Q Jakości Żywności - XVII Dzień Aktywności Studenckiej 2018 r.

Sylwia Marczak, zdjęcie, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, materiały popularnonaukowe i inne (2011)

Studja higieniczne nad chlebem żołnierskim

Ludwik Sojka, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki o zdrowiu (2018)

Zobacz więcej