ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/28051Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/28051Metadane zasobu
Tytuł |
Nahrungsmittel aus Getreide : ihre botanischen, chemischen und physikalischen Eigenschaften, hygienisches Verhalten, Prüfen und Beurteilen. Bd. 2 Wariant tytułu: Brotnahrung, Brotarten, Volks- und Soldatenbrot, Zwieback, Brotersatz und Zusätze, Graupen und Griesse, Teigwaren, Breipflanzen, Aufguss und Suppen, Mais und Maiskost, Reis und Reiskost und ihre Gefahren |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Adam Maurizio
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
W książce omówiono właściwości botaniczne, chemiczne i fizyczne oraz normy jakościowe i higieniczne zbóż wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Podręcznik dla studentów, rolników i pracowników przemysłu zbożowego. Tom 2 zawiera szczegółowy opis pieczywa chlebowego, rodzajów chleba, dodatków do chleba oraz opis kasz, makaronów, produktów kukurydzianych i ryżowych. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Produkty zbożowe"@pl, "Pieczywo"@pl, "Jakość żywności"@pl, "Przemysł zbożowo-młynarski"@pl, "Chleb"@pl, "Makaron"@pl, "kasza"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Berlin
Wydawca: Verlagsbuchhandlung Paul Parey Czas wydania: 1926 Liczba stron: 234 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 24-04-2019 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Adam Maurizio. Nahrungsmittel aus Getreide : ihre botanischen, chemischen und physikalischen Eigenschaften, hygienisches Verhalten, Prüfen und Beurteilen. Bd. 2. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Brotgetreide und Brot : Lehrbuch für die Praxis der Getreideverarbeitung und Hand- und Hilfsbuch für Versuchsstationen, Nahrungsmittel-untersuchungsämter und Laboratorien der Mühlen, Bäckereien und Fachschulen
Max Paul Neumann, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Chleb i stan sanitarny piekarń warszawskich
Henryk Ruppert, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk o zdrowiu (2011)
Z dziedziny zatruć chlebem, zanieczyszczonym solą barową
Henryk Higier, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki medyczne (2018)
Pierwotne rośliny pożywne i lekarskie. [Cz. 1]
Adam Maurizio, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki farmaceutyczne (2018)
SKN Q Jakości Żywności - XVII Dzień Aktywności Studenckiej 2018 r.
Sylwia Marczak, zdjęcie, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, materiały popularnonaukowe i inne (2011)
Studja higieniczne nad chlebem żołnierskim
Ludwik Sojka, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki o zdrowiu (2018)