ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/777Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/777Metadane zasobu
Tytuł |
Kunst alle Küchenkräuter und Wurzeln zu trocknen und zu verpacken um dadurch ein neues Nahrungsmittel anzuzeigen |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Johann Georg Eisen
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Krótki opis roślin przyprawowych wykorzystywanych w kuchni. Suszenie, pakowanie i przechowywanie produktów roślinnych. (Polski) Uwagi: 1. Stare druki - książki wydane w latach 1595-1800 |
Słowa kluczowe | "Przechowywanie produktów spożywczych"@pl, "Rośliny przyprawowe"@pl, "opakowania"@pl, "Pakowanie"@pl, "Rośliny zielarskie"@pl, "suszenie"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: St. Petersburg
Wydawca: nie znany Czas wydania: 1793 Liczba stron: 42 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: XVIII w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 19-03-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Johann Georg Eisen. Kunst alle Küchenkräuter und Wurzeln zu trocknen und zu verpacken um dadurch ein neues Nahrungsmittel anzuzeigen. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Rośliny lecznicze i ich zastosowanie - przemiana materii
Jadwiga Sołoducho, Joanna Cabaj, materiał dydaktyczny, Politechnika Wrocławska, Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych / nauki chemiczne (2018)
Einführung in die Mykologie der Nahrungsmittelgewerbe
Alexander Kossowicz, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Modyfikacja cech mechanicznych i reologicznych wybranych warzyw pod wpływem różnych metod suszenia
Bogdan Stępień, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / inżynieria rolnicza (2011)
Sprawozdanie Zakładu Doświadczalnego dla roślin leczniczych w Kisielnicy
artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk farmaceutycznych (2011)
Podstawy termodynamiki - procesy z użyciem gazów wilgotnych
Adam Ruziewicz, materiał dydaktyczny, Politechnika Wrocławska, Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych / inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka (2018)
Apteki chińskie
artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk farmaceutycznych (2011)