ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://azon.e-science.pl/zasoby/30106

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/30106

Typ zasobu: książka

Kształtowanie się zawartości cholesterolu w mleku krów rasy czarno-białej

Widok

Metadane zasobu

Tytuł Kształtowanie się zawartości cholesterolu w mleku krów rasy czarno-białej
Osoby Autorzy: Andrzej Tomaszewski
Współtwórcy: Krystyn Chudoba (Redaktor)
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis W pracy podjęto próbę, aby na stosunkowo dużym materiale zwierzęcym odpowiedzieć w miarę obiektywnie na postawioną hipotezę: czy i jakie współzależności istnieją pomiędzy poziomem cholesterolu w mleku i krwi krów rasy czarno-białej hodowanych w Polsce a ich genotypem, wydajnością, wiekiem, kolejną laktacją oraz sezonami wycielenia i żywienia.
Biorąc powyższe pod uwagę, ustalono jako cel pracy określenie wpływu czynników genetycznych i pozagenetycznych na poziom cholesterolu w mleku i krwi krów rasy czarno-białej utrzymywanych w warunkach produkcyjnych. (Polski)
Uwagi: Rozprawa zawiera streszczenie w j. angielskim.
Słowa kluczowe "mleko"@pl, "cholesterol"@pl, "bydło mleczne"@pl, "wartość użytkowa"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: książka
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Miejsce wydania: Wrocław
Wydawca: Wydawnictwo Akademii Rolniczej we Wrocławiu
Czas wydania: 2005
Liczba stron: 75
Nazwa serii: Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej we Wrocławiu
Numeracja: NR 523, ROZPRAWY CCXXXV
Język zasobu: Polski
Identyfikatory: OAI: 3287
Linki zewnętrzne
Licencja CC BY-ND-NC 4.0
Informacje techniczne Deponujący: Magdalena Kozińska
Data udostępnienia: 23-05-2019
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Cytowanie

Skopiowano

Andrzej Tomaszewski. Kształtowanie się zawartości cholesterolu w mleku krów rasy czarno-białej. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: CC BY-ND-NC 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/legalcode.pl. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Ambulatorium dla Zwierząt Gospodarskich

Wojciech Niżański, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych / weterynaria (2018)

Badania biochemiczne krwi zwierząt

Wojciech Niżański, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych / weterynaria (2018)

EFEKTYWNOŚĆ KRÓW O RÓŻNEJ FRAKCJI TŁUSZCZU W MLEKU W WARUNKACH OBORY TOWAROWEJ

Bolesław Nowicki, artykuł, rozdział, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)

Aparat do kontroli użytkowości mlecznej krów - foto 360

Sylwia Marczak, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / zootechnika (2011)

Zobacz więcej