ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/21858Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/21858Metadane zasobu
Tytuł |
Eis-und Kälteerzeugungs- Maschinen : nebst einer Anzahl ausgeführter Anlagen zur Erzeugung von Eis, Abkühlung von Flüssigkeiten und Räumen : eine Darstellung des gegenwärtigen Standes dieses Zweiges der Technik |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Gottlieb Behrend
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Lód i urządzenia chłodnicze, opis systemów do wytwarzania lodu i chłodzenia m.in. żywności. Stan wiedzy - 2 połowa XIX wieku. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Chłodnictwo"@pl, "Mrożenie"@pl, "technika chłodnicza"@pl, "przechowywanie żywności"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Halle a. S.
Wydawca: Druck und Verlag von Wilhelm Knapp Czas wydania: 1888 Liczba stron: 316 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: XIX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | CC BY-SA 4.0 |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 19-10-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Gottlieb Behrend. Eis-und Kälteerzeugungs- Maschinen : nebst einer Anzahl ausgeführter Anlagen zur Erzeugung von Eis, Abkühlung von Flüssigkeiten und Räumen : eine Darstellung des gegenwärtigen Standes dieses Zweiges der Technik. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: CC BY-SA 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/legalcode.pl. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Czynniki chłodnicze - charakterystyka wybranych fluorowanych gazów cieplarnianych (HFC)
Bartosz Gil, materiał dydaktyczny, Politechnika Wrocławska, Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych / inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka (2018)
Einführung in die Mykologie der Nahrungsmittelgewerbe
Alexander Kossowicz, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Ueber pneumatische Mälzerei : kurze Darstellung dieses Teiles der Brauerei und Zusammenstellung von Resultaten desselben
Gottlieb Behrend, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2018)