ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/3935Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/3935Metadane zasobu
Tytuł |
Die diätetische Blutentmischung (Dysämie) als Grundursache aller Krankheiten : ein Beitrag zur Lehre von der Krankheitsdisposition und Krankheitsverhütung |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Heinrich Lahmann
Partner: Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu |
Opis |
W monografii Heinrich Lahmann - pionier w dziedzinie naturopatii, orędownik medycyny naturalnej, fizjoterapii i hydroterapii - podkreśla znaczenie diety w rozwoju i zwalczaniu chorób przewlekłych. W swoim traktacie autor kładzie nacisk na dietę wegetariańską (dietę bazującą na owocach, warzywach, produktach pełnoziarnistych bogatych w minerały), jako narzędzia zapobiegania i leczenia chorób. (Niemiecki) Opis w innym języku: In his monograph, Heinrich Lahmann - a pioneer of naturopathic medicine, a practitioner of alternative medicine, physiotherapy and hydrotherapy - stresses the importance of diet in development, treatment and prevention of chronic diseases. In his work, he advocates vegetarian diet full of fruits, vegetables, wholegrain products, food rich in minerals. (Angielski) Uwagi: 4. Aufl. |
Słowa kluczowe | "Medycyna tradycyjna"@pl, "dieta"@pl, "Naturopatia"@pl, "Naturopathy"@en, "Traditional Medicine"@en, "Diet"@en |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011) Grupa docelowa: naukowcy, studenci, ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Leipzig
Wydawca: Verlag und Druck von Otto Spamer Czas wydania: 1894 Liczba stron: 189 Język zasobu: Wielojęzyczny |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Renata Sławińska Data udostępnienia: 09-04-2018 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Kolekcja e-Biblio UMW |
Cytowanie
Heinrich Lahmann. Die diätetische Blutentmischung (Dysämie) als Grundursache aller Krankheiten : ein Beitrag zur Lehre von der Krankheitsdisposition und Krankheitsverhütung. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Pierwotne rośliny pożywne i lekarskie. [Cz. 2]
Adam Maurizio, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu / nauki farmaceutyczne (2018)
Tydzień wegetarianizmu
wideo, Politechnika Wrocławska, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Doświadczenie eksperckie - Iwona Wierzbicka-Damska
ekspert, Akademia Wychowania Fizycznego we Wrocławiu, dziedzina nauk o kulturze fizycznej (2011)
Przekarmienie a mineralna przemiana materyi. [Cz. 2]
Edmund Biernacki, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk medycznych / medycyna (2011)
doświadczenie eksperckie - Edyta Szczuka
ekspert, Akademia Wychowania Fizycznego we Wrocławiu, dziedzina nauk o kulturze fizycznej (2011)
Wegetarianizm
wideo, Politechnika Wrocławska, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)