ZGŁOŚ PROBLEM
ODSYŁACZE
Link do zasobu (skrót):
http://azon.e-science.pl/zasoby/18158Link do zasobu (repozytorium):
https://id.e-science.pl/records/18158Metadane zasobu
Tytuł |
Brotgetreide und Brot : Lehrbuch für die Praxis der Getreideverarbeitung und Hand- und Hilfsbuch für Versuchsstationen, Nahrungsmittel-untersuchungsämter und Laboratorien der Mühlen, Bäckereien und Fachschulen |
---|---|
Osoby |
Autorzy:
Max Paul Neumann
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu |
Opis |
Książka zawiera omówienie surowców zbożowych służących do produkcji mąki i pieczywa. Badanie ich jakości. Przedstawia maszyny i urządzenia stosowane w przemyśle zbożowo-młynarskim oraz przy produkcji pieczywa, głównie chleba. (Polski) Uwagi: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Słowa kluczowe | "Chleb"@pl, "Mąka"@pl, "Produkcja mąki"@pl, "Produkcja pieczywa"@pl, "Zboża"@pl, "Przemysł zbożowo-młynarski"@pl, "Młynarstwo"@pl |
Klasyfikacja |
Typ zasobu:
książka Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Grupa docelowa: ogół społeczeństwa Szkodliwe treści: Nie |
Charakterystyka |
Miejsce wydania: Berlin
Wydawca: Verlagsbuchhandlung Paul Parey Czas wydania: 1914 Liczba stron: 622 Język zasobu: Niemiecki Zasięg czasowy zasobu: 1. poł. XX w. |
Linki zewnętrzne | |
Licencja | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Informacje techniczne |
Deponujący: Teresa Lorkowska Data udostępnienia: 09-07-2019 |
Kolekcje | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Cytowanie
Max Paul Neumann. Brotgetreide und Brot : Lehrbuch für die Praxis der Getreideverarbeitung und Hand- und Hilfsbuch für Versuchsstationen, Nahrungsmittel-untersuchungsämter und Laboratorien der Mühlen, Bäckereien und Fachschulen. [książka] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Data dostępu: DD.MM.RRRR.
Podobne zasoby
Die Getreideroste : ihre Geschichte und Natur sowie Massregeln gegen dieselben
Jakob Eriksson, Ernst Johan Henning, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych (2011)
Nahrungsmittel aus Getreide : ihre botanischen, chemischen und physikalischen Eigenschaften, hygienisches Verhalten, Prüfen und Beurteilen. Bd. 2
Adam Maurizio, książka, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Hordeum vulgare L. cult. su vireni (kłos) - Baza zdjęć roślin z Europy Centralnej - fotografia 360
Sylwia Gil, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych / nauki biologiczne (2018)
Triticum aestivum L. cult. euforia (kłos) - Baza zdjęć roślin z Europy Centralnej - fotografia 360
Sylwia Gil, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych / nauki biologiczne (2018)
Triticum aestivum L. cult. ostroga (kłos) - Baza zdjęć roślin z Europy Centralnej - fotografia 360
Sylwia Gil, 3D, foto360, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych / nauki biologiczne (2018)
Chleb i stan sanitarny piekarń warszawskich
Henryk Ruppert, artykuł, rozdział, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu, dziedzina nauk o zdrowiu (2011)