ZGŁOŚ PROBLEMikona ozdobna

Pola oznaczone gwiazdką (*) są wymagane
*
*
*
*
captcha
Zapoznałem/am się i akceptuję regulamin oraz politykę prywatności *

ODSYŁACZE

Link do zasobu (portal):

Link do zasobu (skrót):

http://azon.e-science.pl/zasoby/19345

Link do zasobu (repozytorium):

https://id.e-science.pl/records/19345

Typ zasobu: aparatura badawcza

Aparat do pomiaru barwy HunterLab w systemie CIELab

Metadane zasobu

Tytuł Aparat do pomiaru barwy HunterLab w systemie CIELab
Osoby Autorzy: Anna Sokół-Łętowska
Współtwórcy: Arkadiusz Karol Popiel (Inna)
Partner: Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
Opis Pomiar barwy z uwzględnieniem parametrów L* (jasność) a* (odcień od zielonego do czerwonego) b* (od niebieskiego do żółtego). Możliwość wyznaczenia zależności pomiędzy poszczególnymi odmianami owoców, warzyw i ziół, a także różnych produktów. Pomiar zarówno w świetle przechodzącym jak i odbitym. Dodatkowo możliwość wyznaczenia współczynników: ΔE, ΔC i ho* (Polski)
Słowa kluczowe "zioła"@pl, "CIE L*a*b*"@pl, "Owoce"@pl, "Warzywa"@pl
Klasyfikacja Typ zasobu: aparatura badawcza
Dyscyplina naukowa: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Grupa docelowa: ogół społeczeństwa
Szkodliwe treści: Nie
Charakterystyka Adres www laboratorium/pracowni: https://la-azon.e-science.pl/home/
Lokalizacja: UPWr
Producent urządzenia: Minolta (Japan)
Licencja CC BY-SA-NC 4.0
Informacje techniczne Deponujący: Arkadiusz Popiel
Data udostępnienia: 10-12-2018
Kolekcje Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, Kolekcja e-Laboratoria UPWr

Cytowanie

Skopiowano

Anna Sokół-Łętowska. Aparat do pomiaru barwy HunterLab w systemie CIELab. [aparatura badawcza] Dostępny w Atlasie Zasobów Otwartej Nauki, . Licencja: CC BY-SA-NC 4.0, https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/legalcode.pl. Data dostępu: DD.MM.RRRR.

Podobne zasoby

Pomiar zmętnienia oraz jej stabilności w czasie

Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Rośliny lecznicze i ich zastosowanie - krążenie

Jadwiga Sołoducho, Joanna Cabaj, materiał dydaktyczny, Politechnika Wrocławska, Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych / nauki chemiczne (2018)

Chromatograf cieczowy HPLC z detektorem RI

Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Chromatograf cieczowy UPLC-PDA-FL

Anna Sokół-Łętowska, aparatura badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Pomiar barwy

Anna Sokół-Łętowska, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)

Chemia żywności

Antoni Szumny, oferta badawcza, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, dziedzina nauk chemicznych / chemia (2011)

Zobacz więcej