REPORT A PROBLEM
LINKS
Resource link (short)
http://azon.e-science.pl/zasoby/17504Resource link (repository)
https://id.e-science.pl/records/17504Resource metadata
Title |
Die Runkeln-Zuckerbereitung nach dem neuesten Macerationsverfahren |
---|---|
Persons |
Authors:
C. J. A. Mathieu de Dombasle
Cocreators: Ernst Berg (Translator) Partner: Wrocław University of Environmental and Life Sciences |
Description |
Opis metody maceracji zwiększającej zawartość cukru w burakach cukrowych. (Polish) Comments: 2. Książki wydane w latach 1800-1945 |
Keywords | "Cukier buraczany"@pl, "Burak cukrowy (produkt)"@pl, "maceracja"@pl, "produkcja cukru"@pl |
Classification |
Resource type:
book Scientific discipline: dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011) Destination group: general public Harmful content: No |
Characteristics |
Place of publication: Stuttgart
Publisher: Beck und Fränkel Time of publication: 1841 Number of pages: 46 Resource language: German Resource temporal coverage: XIX w. |
External links | |
License | domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0) |
Technical information |
Submitter: Teresa Lorkowska Availability date: 11-07-2018 |
Collections | Kolekcja Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu |
Citation
C. J. A. Mathieu de Dombasle. Die Runkeln-Zuckerbereitung nach dem neuesten Macerationsverfahren. [book] Available in Atlas of Open Science Resources, . License: domena publiczna (Znak domeny publicznej 1.0), https://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/. Date of access: DD.MM.RRRR.
Similar resources
Die Zuckerfabrikation : mit besonderer Berücksichtigung des Betriebes
Hermann Claassen, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Die Runkelrüben-Spiritus-Fabrikation nach eigenen praktischen Erfahrungen und mit besonderer Rücksicht auf ihre Erträge und auf Steuer-Ersparniss : ein Handbuch für Spiritus-Fabrikanten und zum Anbau der e Runkelrüben
P. A. Erpeldinger, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Podręcznik praktyczny uprawy buraków cukrowych
Franciszek Gawroński, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / agronomia (2011)
Zuckerfabrikation, Stärkefabrikation, Brennerei und Brauerei
Felix Benjamin Ahrens, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / technologia żywności i żywienia (2011)
Izolacja antocyjanów
Jadwiga Sołoducho, Joanna Cabaj, educational material, Wrocław University of Science and Technology, Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych / nauki chemiczne (2018)
Runkeln-Zuckerbereitung nach dem neuesten Macerationsverfahren
Christophe-Joseph-Alexandre Mathieu de Dombasle, book, Wrocław University of Environmental and Life Sciences, dziedzina nauk rolniczych / agronomia (2011)